pricing subheader

Συνέδριο για τις Ανανεώσιμες Πηγές και την Αποθήκευση Ενέργειας

Ένα μεγάλο συνέδριο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και τον ραγδαία αναπτυσσόμενο τομέα της Αποθήκευσης Ενέργειας οργανώνει το επιτελείο του energypress στις 25 Οκτωβρίου 2019 στο Ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens.

Ο τίτλος του συνεδρίου που φιλοδοξεί να αποτελέσει το σημείο αναφοράς για το χώρο είναι: «renewable & storage forum - νέο περιβάλλον, νέες αγορές, νέοι πρωταγωνιστές στην εποχή της ενεργειακής μετάβασης».

Σκοπός των διοργανωτών είναι οι ομιλητές και η ατζέντα (που βρίσκεται υπό διαμόρφωση) να εξασφαλίζουν την πλήρη και σε βάθος αποτύπωση του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο καλούνται να δραστηριοποιηθούν οι επενδυτές της «πράσινης ανάπτυξης». Τόσο σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα (επίπεδο διετίας) όσο και σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα (επίπεδο δεκαετίας).

Ενδεικτικά κάποια από τα θέματα του Συνεδρίου:

· Η ευρωπαϊκή πολιτική για την πράσινη ενέργεια και το κλίμα
· Οι αναγκαίες προσαρμογές στο μοντέλο των ανταγωνιστικών διαδικασιών
· Η λειτουργία των ΑΠΕ σε καθεστώς target model - Διμερή συμβόλαια – Το μοντέλο μετά το 2021
· Αλλαγές στο θεσμικό και ρυθμιστικό πλαίσιο – Η ανάγκη απλοποίησης και επιτάχυνσης των αδειοδοτήσεων
· Οι τεχνολογικές εξελίξεις στην αγορά των αιολικών και των φωτοβολταϊκών
· Οι τεχνολογικές εξελίξεις και τα «στοιχήματα» στον τομέα της Αποθήκευσης ενέργειας
· Εφαρμογές αποθήκευσης ενέργειας επί ελληνικού εδάφους – Υβριδικά - Αντλησιοταμιευτικά
· Η ανάπτυξη ΑΠΕ στις ελληνικές θάλασσες
· Δίκτυα – Διασυνδέσεις σε εθνικό και υπερεθνικό επίπεδο
· Συμμετοχή των καταναλωτών – Νέος ρόλος για τους μικρομεσαίους επενδυτές – Ενεργειακές κοινότητες
· Επιχειρηματική Υποστήριξη - Χρηματοδοτικά και αναπτυξιακά εργαλεία στην υπηρεσία των επενδυτών

Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας βρίσκονται πλέον στην αιχμή των επιλογών που κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε συνδυασμό με τους στόχους που έχει θέσει για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και των επιπτώσεών της.

Δημιουργούνται έτσι ευκαιρίες, ειδικά για τη χώρα μας που διαθέτει φυσικά πλεονεκτήματα.

Ταυτόχρονα, η υιοθέτηση απολύτως ανταγωνιστικών διαδικασιών και στη συνέχεια η εφαρμογή του target model, δημιουργούν ένα νέο περιβάλλον για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, περιβάλλον το οποίο διαμορφώνεται επίσης από τη ραγδαία πρόοδο, τόσο στις τεχνολογίες ΑΠΕ όσο (και κυρίως) στις τεχνολογίες αποθήκευσης ενέργειας, πεδίο στο οποίο ένας «νέος κόσμος» αναδύεται.

Η χώρα μας έχει θέσει φιλόδοξους στόχους μέσω του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα. Η ανάγκη, ωστόσο, άρσης των δυσλειτουργιών και των στρεβλώσεων και υιοθέτησης ενός καινούργιου θεσμικού και ρυθμιστικού μοντέλου που θα διευκολύνει την επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα των ΑΠΕ, είναι πλέον άμεση και επιτακτική.

Στο πλαίσιο αυτό, το Συνέδριο απευθύνεται κυρίως στους επενδυτές των ΑΠΕ, μικρούς και μεγάλους, με σκοπό, αφενός μεν να φωτίσει το νέο περιβάλλον, αφετέρου, δε, να ενισχύσει το διάλογο και να ισχυροποιήσει την απαίτηση για ορθολογική και μακρόπνοη ανάπτυξη του τομέα.

Πηγή: https://energypress.gr/news/synedrio-gia-tis-ananeosimes-piges-kai-tin-apothikeysi-energeias-organonei-energypress?fbclid=IwAR0e4WSXYf_5a3Nrglurlwy_et4YPCpX_MTDu7e2eYzG0zI_WUVDDbyVRWU

Μέλη

Υπό την αιγίδα:
seka logo
Οργάνωση:
seka logo
Υπό την αιγίδα:
seka logo
seka logo
seka logo
seka logo
Με την υποστήριξη:
foreis

Χορηγοί

Διακεκριμένος Χορηγός

Megalos GS

Megalos horigos

Megalos horigos

Diaxronikos neokem

Horigoi Epikoinonias

Επικοινωνία

  • Διεύθ.: Σοφοκλέους 1 & Προποντίδος 185 38 Ακτή Ξαβερίου, Πειραιάς
  • Τηλ.: 210 4512000
  • Fax: 210 4512011
  • Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.