pricing subheader

Ενεργειακή Ανακαίνιση & Αναβάθμιση

Με τον όρο ενεργειακή ανακαίνιση εννοούμε τις τεχνικές εκείνες λύσεις ενεργειακής αναβάθμισης/ανακαίνισης των κτιρίων τόσο στο εσωτερικό όσο και στον περιβάλλοντα χώρο του.
Λύσεις που σαν αποτέλεσμα έχουν την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και την μείωση της κατανάλωσης των ενεργειακών πόρων.

Ειδικά η μείωση του ενεργειακού κόστους αποτελεί κεντρικό στόχο των χωρών σε παγκόσμια κλίματα και είναι γεγονός ότι τη μεγαλ΄θτερη κατανάλωση των ενεργειακών πόρων πραγματοποιείται από το κτιριακό απόθεμα της κάθε χώρας.

Ποιες είναι όμως αυτές οι τεχνικές λύσεις για την μείωση του Ενεργειακού Κόστους;

Είναι εκείνες οι λύσεις που έχουν ως αποτέλεσμα την βελτ΄θωση της ενεργεικαής απόδοσης με την εφαρμογή θερμομονώσεων, εξωτερικά & εσωτερικά των κτιρίων, επίσης τεχνικές λύσεις που αφορούν την σκίαση, τον αερισμό, τα ανοίγματα (ενεργειακά κουφώματα & πόρτες) και γενικά μελέτες που στοχεύουν στην βελτίωση του εσωτερικού μικροκλίματος καθώς και του περιβάλλοντα χώρου.

Απαιτείται να πραγματοποιείται τεχνικός έλεγχος στα κτίρια από πιστοποιημένους & έμπειρους μηχανικούς, πιστοποιημένους μονωτές & θερμογράφους με χρήση διαβαθμισμένων οργάνων μετρήσεων όπως θερμοκάμερες, blower door systems για μετρήσεις αεροστεγανότητας, μετρητές υγρασιών ώστε να καταγράφονται τα προβλήματα των κτιρίων για να προδιαγράφονται οι κατάλληλες λύσεις.

Αυτές οι λύσεις έχουν κύριο άξονα τους την ενεργειακή ανακαίνιση & αναβάθμιση των κτιρίων και ουσιαστικά ο τεχνικός έλεγχος που πραγματοποιείται μας δίνει την δυνατότητα να συγκεντρώσουμε όλες εκείνες τις απαραίτητες πληροφορίες που θια βοηθήσουν για την λήψη των αποφάσεων με το μεγαλύτερο δυνατό ενεργειακό όφελος.

Επίσης οι προτεινόμενες τεχνικές λύσεις θα συνδυάζουν επιπλέον αναλύσεις κόστους/οφέλους και φυσικά θα γίνεται αναφορά σε διαθέσιμους πόρους και δυνατότητες χρηματοδότησης των ενδιαφερομένων όωπς επιδοτούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα, ΕΣΠΑ, Εξοικονομώ ΙΙ και άλλα.

Ενεργειακή Ανακαίνιση στην Καθημερινότητα

Ενεργειακή ανακαίνιση στην καθημερινότητα σημαίνει βελτίωση των συνθηκών θερμικής & οπτικής άνεσης, σημαίνει αποκαταστάσεις ανθυγιεινών συνθηκών που οφείλονται σε υγρασίες - μύκητες - κακή ποιότητα αέρα, σημαίνει αναβάθμιση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, σημαίνει οικονομία, σημαίνει επίσης προστασία του περιβάλλοντος που οφείλεται στην μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και ταυτόχρονη απεξάρτηση από τα συμβατικά καύσιμα.

Η απεξάρτηση αυτή έχει σαν αποτέλεσμα την ενεργειακή ασφάλεια των καταναλωτών.

Αυτό σημαίνει ότι μετά την ολοκλήρωση της ενεργειακής ανακαίνισης οι καταναλώσεις σε ψύξη και θέρμανση μειώνονται και ελέγχονται & επομένως μια οποιαδήποτε αύξηση του κόστους ενέργειας θα επηρεάσει ελάχιστα το προαναφερόμενο κτίριο και τους χρήστες του

Ο κτιριακός τομέας όπως ποραναφέραμε ευθύνεται για το 40% της ενέργειας που καταναλώνεται με αυξητική τάση και για την παραγωγή αυτής της ενέργειας, η καύση ορυκτών καυσίμων προκαλεί πάνω από το 45% των συνολικών εκπομπών CO2 στην ατμόσφαιρα.

Η δημιουργία συνθηκών ενεργειακής ανακαίνισης και ασφάλειας μας δίνουν την δυνατότητα να εξοικονομήσουμε, αναβαθμλίζοντας εσωτερικά και εξωτερικά τα κτίρια τα οποία είναι κυρίως παλαιάς κατασκευής με μεγάλες καταναλώσεις και με κακές θερμικές συνθήκες ειδικά στα αστικά κέντρα, αλλά ταυτόχρονα να προστατεύσουμε το περιβάλλον στο οποίο θα συνεχίζουν να ζουν οι επόμενες γενιές.

Η ενεργειακή ανακαίνιση προσφέρει στους επωφελούμενους θερμική άνεση & υγεία, εσωτερική ποιότητα διαβίωσης, αύξηση της αξίας των κτιρίων, οικονομία-μείωση του ενεργειακού κόστους και τέλος μείωση των ρύπων και προστασία του περιβάλλοντος.

Σε αυτές τις προκλήσεις θα πρέπει να πρωτοπορούμε και να προσφέρουμε υπηρεσίες τεχνικών ελέγχων και υπηρεσίες ενεργειακής ανακαίνισης οι οποίες θα μελετούνται πάντα για κάθε περίπτωση και για κάθε ανάγκη ξεχωριστά!

Θα πρέπει να υπάρξουν συνέργιες μεταξύ των πιθστοποιημένων εφαρμοστών, των μηχανικών, των αρχιτεκτόνων, με κοινό στόχο και όραμα...

..."Θέλω ένα σπίτι που να έχει ξεπεράσει όλα τα προβλήματα.
Δεν θέλω να περάσω την υπόλοιπη ζωή μου ανατρέφοντας ένα σπίτι νέο και χωρίς εμπειρία"
Jerome k. Jerome, 1859-1927, Άγγλος συγγραφέας

ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

andreou

Μέλη

Υπό την αιγίδα:
seka logo
Οργάνωση:
seka logo
Υπό την αιγίδα:
seka logo
seka logo
seka logo
seka logo
Με την υποστήριξη:
foreis

Χορηγοί

Διακεκριμένος Χορηγός

Megalos GS

Megalos horigos

Megalos horigos

Diaxronikos neokem

Horigoi Epikoinonias

Επικοινωνία

  • Διεύθ.: Σοφοκλέους 1 & Προποντίδος 185 38 Ακτή Ξαβερίου, Πειραιάς
  • Τηλ.: 210 4512000
  • Fax: 210 4512011
  • Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.