Βιογραφικό Σημείωμα Γιώργος Γιουκάκης

Βιογραφικό Σημείωμα

gioukakis

Με λένε Γιώργο Γιουκάκη και είμαι γεννημένος στην Αθήνα, με καταγωγή από το Μαγαρικάρι Μεσσαράς Ηρακλείου. Σπούδασα Ψυχολογία στην Αθήνα (Πάντειο Πανεπιστήμιο & Deree College) και μετεκπαιδεύτηκα στην Σκωτία (University of Stirling) στο αντικείμενο της Ψυχολογίας της Υγείας (MSc, Πρόγραμμα Αγωγής της Υγείας στο γενικό πληθυσμό) καθώς και στην Αθήνα (Ινστιτούτο Ομαδικής Ανάλυσης Αθηνών) στο αντικείμενο της ομαδικής ψυχοθεραπείας (ΜSc Ψυχαναλυτής Ομάδας).

Εργάζομαι στο ιδιωτικό γραφείο που διατηρώ στην Αθήνα ως κλινικός ψυχολόγος υγείας - ψυχοθεραπευτής, ψυχαναλυτής ομάδας. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζομαι με το Ανοικτό θεραπευτικό Κέντρο (Ανοικτή Δομή Ημερήσιας Νοσηλείας), ως Ψυχαναλυτής Ομάδας, ενώ παράλληλα διδάσκω, ως Εκπαιδευτής, στο Ινστιτούτο Ομαδικής Ανάλυσης Αθηνών (ΙΟΑΑ), εκπαιδεύοντας νέους συναδέλφους στην ομαδική ψυχοθεραπεία.

Παράλληλα εργάζομαι με ιδιαίτερο κέφι και αμείωτο ενδιαφέρον πάνω σε ερευνητικό έργο με γνωστικό αντικείμενο τους "Παράγοντες της Θεραπευτικής Σχέσης και Συμμαχίας μεταξύ θεραπευτή και θεραπευόμενου και την επίδραση τους στην πρόγνωση και έκβαση της ψυχοθεραπείας" συμμετέχοντας κάθε χρόνο με ομιλίες στο Πανελλήνιο Ψυχιατρικό συνέδριο, στις ημερίδες της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας (ΕΕΨΕ), στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Φορέα Ψυχοθεραπείας (EAP) καθώς και στο συνέδριο του διεθνούς Φορέα Ομαδικοαναλυτικής Ψυχοθεραπείας (GASI), φορέων των οποίων είμαι τακτικό μέλος.

Τα τελευταία χρόνια συμμετείχα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ), ενώ για δεύτερη συνεχή χρονιά συμμετέχω ενεργά στο Έργο Εποπτείας του (Ε.Ε) Προγράμματος ¨ΜΝΑΕ-Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ¨ υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, εποπτεύοντας τους συναδέλφους ψυχολόγους οι οποίοι έχουν διοριστεί στα Επαγγελματικά και Τεχνικά Λύκεια στο Νομό Θεσσαλονίκης, Κιλκίς καθώς και στους 4 Νομούς της Κρήτης και υποστηρίζοντας ψυχολόγους και σπουδαστές στα ΕΠΑΛ προκειμένου να ενισχύσουν το κίνητρο τους παραμένοντας σθεναροί και αντιμετωπίζοντας τις αντιξοότητες που υπονομεύουν την ευόδωση της μαθησιακής διαδικασίας και την προσωπική τους εξέλιξη.

Μέλη

Υπό την αιγίδα:
seka logo
Οργάνωση:
seka logo
Υπό την αιγίδα:
seka logo
seka logo
seka logo
seka logo
Με την υποστήριξη:
foreis

Χορηγοί

Διακεκριμένος Χορηγός

Megalos GS

Megalos horigos

Megalos horigos

Diaxronikos neokem

Horigoi Epikoinonias

Επικοινωνία

  • Διεύθ.: Σοφοκλέους 1 & Προποντίδος 185 38 Ακτή Ξαβερίου, Πειραιάς
  • Τηλ.: 210 4512000
  • Fax: 210 4512011
  • Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.