pricing subheader

Ενεργειακή αναβάθμιση, μια διαχρονική και άμεσα ανταποδοτική επένδυση!

Το Σάββατο 21/10/17 στις 5 το απόγευμα, παρουσιάστηκε στη συνεδριακή αίθουσα «Μαρίκα Καψή» η θεματική ενότητα «Πρωτοβουλία για την Ανάπτυξη της Ενεργειακής Κουλτούρας», στο πλαίσιο του 13ου Συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε 20-22 Οκτωβρίου 2017, στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Out of the Blue, Capsis Elite Resort, στην Αγ. Πελαγία Ηρακλείου Κρήτης.

Πάνω από 700 άνθρωποι συμμετείχαν στο μοναδικό αυτό γεγονός. Ήταν ένα συνέδριο ευρύ, με τους καλύτερους του κλάδου παρόντες. Με σπουδαίους καλεσμένους και ομιλητές υψηλού επιπέδου. Εκτός από το case study για την ανάπτυξη της ενεργειακής κουλτούρας, ξεχώρισαν επίσης, οι θεματικές ενότητες με ξενοδόχους και αρχιτέκτονες, η παρουσίαση της έρευνας για το μέλλον της αγοράς, η έρευνα για τις εξαγωγές και τους παραδοσιακούς οικισμούς.

Το θέμα της εξοικονόμησης ενέργειας με την οποία ασχολείται η ομάδα από τη δημιουργία της μέχρι σήμερα, ήταν η κυρίαρχη αναφορά σε όλες τις τοποθετήσεις του συνεδρίου, από πολιτικούς, τοπικούς παράγοντες, πανεπιστημιακούς , φορείς, κ.ά.
Η όλη πρωτοβουλία έχει μια προοδευτική τάση. Ξεκίνησε με τη στοιχειοθέτηση της αναγκαιότητας του θέματος στη χώρα μας, των υποχρεώσεων και την επιβολή προστίμων από μη συμμορφώσεις. Στο 12ο συνέδριο παρουσιάστηκαν στοιχειοθετημένα τα οφέλη και οι επιπτώσεις της εξοικονόμησης ενέργειας στην κλιματική αλλαγή παγκοσμίως.
Στο 13ο συνέδριο παρουσιάστηκαν τα οφέλη από τη χρήση της τεχνολογίας και τον ενεργειακό σχεδιασμό των κτιρίων, ενώ για πρώτη φορά συμμετείχαν στην ομάδα πανεπιστημιακά και ερευνητικά ιδρύματα.

Ο κ. Γιώργος Καλογεράκης, υπεύθυνος ομάδας, Υπεύθυνος Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων ELVIAL, έκανε Παρουσίαση της Πρωτοβουλίας & των Πεπραγμένων για την Ανάπτυξη της Ενεργειακής Κουλτούρας. Ο κ. Γιώργος Κυριακίδης, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Κρήτης και ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΕΡΕΥΝΑΣ - Ι.Τ.Ε., Πρόεδρος E-MRS, μίλησε για τις Θερμοχρωμικές επιστρώσεις για έξυπνα παράθυρα, ενώ ο κ. Νίκος Σκουτέλης, Αρχιτέκτων Μηχανικός, Αν. Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης, Εκπρόσωπος ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - Σ.Α.Ν.Η., μίλησε για τα Nέα Κτιριακά Μοντέλα Μονάδων Υγείας Περιφέρειας Κρήτης.

Παρουσίαση Case Study για τα οφέλη του πελάτη από την άμεση ενεργειακή αναβάθμιση με λύσεις αλουμινίου έκανε ο κ. Γιώργος Ηλιάδης, Δρ. Μηχανολόγος Μηχανικός, - ili - Con, μέλος ομάδας, το οποίο απέδειξε ότι η ενεργειακή αναβάθμιση, είναι μια διαχρονική και άμεσα ανταποδοτική επένδυση, ανεξάρτητα από «εξαγγελίες» προγραμμάτων και αυτό πρέπει να αξιοποιηθεί επικοινωνιακά.

Η ενότητα έκλεισε από τους κατασκευαστές της Πρωτοβουλίας για την Ανάπτυξη της Ενεργειακής Κουλτούρας.
Οι σύνεδροι ανάμεσα σε άλλα πρότειναν:

 • Οι έρευνες και τα case study είναι εργαλεία που μας βοηθούν να κατανοήσουμε την εικόνα της αγοράς και τη συμπεριφορά των καταναλωτών, ώστε να πράξουμε ανάλογα και θα πρέπει να συνεχιστούν σε νέα αντικείμενα που θα αναδειχθούν. Ανάγκη μελετών που αποδεικνύουν το όφελος του πελάτη από την ενεργειακή αναβάθμιση.
 • Να εκδοθεί το Case Study με μορφή απλού και εύχρηστου εντύπου ή αρχείου web, για χρήση των κατασκευαστών & του κλάδου.

Δείτε όλα τα Συμπεράσματα και τις Προτάσεις του Συνεδρίου εδώ

Το Συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής και συντονιστής τουρισμού στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Νίκος Ηγουμενίδης, ο βουλευτής και Γραμματέας της ΝΔ, κ. Λευτέρης Αυγενάκης και οι φορείς:

 • Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειάρχης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης
 • Δήμος Μαλεβιζίου – Δήμαρχος, κ. Κώστας Μαμουλάκης
 • Δήμος Χανίων – Αντιδήμαρχος, κ. Γιώργος Φραγγεδάκης
 • Επιμελητήριο Ηρακλείου – Μέλος ΔΣ, κ. Γιώργος Αντωνογιαννάκης
 • Τεχνικό Επιμελητήριο ΕλλάδαςΤμήμα Αν. Κρήτης – Πρόεδρος, κ. Γιάννης Χαρωνίτης
 • Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Τμήμα Δ. Κρήτης - Πρόεδρος, κ. Σπύρος Σοφιανός
 • Ελληνική Ένωση Αλουμινίου – Πρόεδρος, κ. Αγγελική Παπαγεωργίου
 • Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αλουμινίου Σιδήρου – Πρόεδρος, κ. Θεόφιλος Παγιάτης
 • Πανελλήνια Ομοσπονδία Διευ/ντών Ξενοδόχων – Πρόεδρος, κ. Γιώργος Πελεκανάκης
 • Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Ν. Ηρακλείου – Πρόεδρος, κ. Αντώνης Ορφανουδάκης
 • Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης – Πρόεδρος, κ. Αργύρης Ανδρέου
 • Σύνδεσμος Εμπόρων Αλουμινίου Αττικής – Πρόεδρος, κ. Μιχάλης Ιωαννίδης
 • Σύνδεσμος Σιδηρουργών Αλουμιν/στών Ηρακλείου – Πρόεδρος, κ. Στέλιος Καλαφατάκης
 • Σωματείο Μεταλλοκατασκευαστών Χανίων – Πρόεδρος, κ. Γιάννης Στριλιγκάς

Σύντομα στατιστικά και πλούσιο φωτογραφικό υλικό στα επίσημα site, www.alumini.gr, www.facebook.com/Alumini & www.energyculture.gr, www.facebook.com/energyculture.gr/Σύντομα και οι εισηγήσεις, με ειδικό κωδικό (μόνο για τους σύνεδρους), στο www.alumini.grΜείνετε δικτυωμένοι!

Υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου και την οργάνωση της Energy Line, σταθερά από το 1994.

Το 13ο Συνέδριο πραγματοποιήθηκε με την αιγίδα: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ, ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΜΗΜΑ ΑΝ. ΚΡΗΤΗΣ, ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΔΗΜΟΣ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ

Με την Υποστήριξη:

 • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ
 • ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
 • ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
 • ENTERPRISE GREECE
 • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ
 • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
 • ΕΝΩΣΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
 • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΜΟΝΩΣΗΣ
 • ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΜΠΟΡΩΝ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
 • ALL4GREECE

ΧΟΡΗΓΟΙ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ:
Κορυφαίος Χορηγός: ΕLVIAL
Διακεκριμένοι Χορηγοί: EXALCO, ALUMINCO, ALPHA
Μεγάλοι Χορηγοί: ELVAL COLOUR, PANIDIS, ALUMIL, GS, EUROPA
Διαχρονικοί Χορηγοί: ΝΕΟΚΕΜ, ETEM, ΒΑΛΒΗΣ
Χορηγοί: ARCH WINDOWS, SITAL, GOLDEN DOOR, FERRAL, ΔΟΥΚΑΣ, AKZO NOBEL, ROLKA, INVER, DOMUS, DEBURG, ΗΛΒΑ, ΧΡΩΜΑΛΟΥΜΙΝΙΟ, ILI-CON, ALUMIN ROLLS, PIKRAKIS, GEZE, METALLO ROLLS, METALOUMIN, ΣΥΝΟΔΙΑΣ, ΡΟΛΛΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, ALUWORLD, MAVRIDIS LIFT, STYLE DOORS, EXTRAPLASTICA – EXTRACOLOR, POWEWR LOCK

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ – ΕΜΠΟΡΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ:
ΛΑΣΙΘΙ: Ι. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ & ΣΙΑ ΟΕ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ: EXALCO AE, PIKRAKIS ALUMINIUM INDUSTRY, PROFIL ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΕΠΕ, PROFILCO ΕΠΕ, SIALMO EΠΕ, ΒΛΑΧΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ ΑΕΒΕ, ΖΩΓΡΑΦΑΚΗΣ Ι. ΧΡΗΣΤΟΣ, ΗΛΒΑ – Γ. Ν. ΚΑΡΟΥΖΑΚΗΣ ΑΒΕΤΕ, ΚΑΣΣΩΤΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ, Π. ΚΑΣΑΜΠΑΛΗΣ ΑΕΒΒΕΤ, ΡΟΒΥΘΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ, ΤΣΙΚΑΝΔΥΛΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ & ΥΙΟΙ ΑΕ
ΡΕΘΥΜΝΟ: ALUTRADE ΑΕ
ΧΑΝΙΑ: ALUMINCO ΑΕ, ALUTRADE ΑΕ, EXALCO AE, PROFILCO ΕΠΕ ΚΟΥΤΣΟΥΝΑΚΗΣ Ν. ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΑΘΗΝΑ: EXALCO ΑΕ, METALLO ROLL ΑΒΕΕ, ΔΟΥΚΑΣ ΑΒΕΕ, Π. ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΑΕ

Με τη συνεργασία: Aluminium Magazine, aluNET.gr, aluShowrooms.gr
Χορηγοί Επικοινωνίας: PROFIL ENERGY, Profilnet.gr, Κτίσμα & Αλουμίνιο

DSC 4737

Το θέμα της εξοικονόμησης ενέργειας με την οποία ασχολείται η ομάδα από τη δημιουργία της μέχρι σήμερα, ήταν η κυρίαρχη αναφορά σε όλες τις τοποθετήσεις του συνεδρίου, από πολιτικούς, τοπικούς παράγοντες, πανεπιστημιακούς , φορείς, κ.ά.

Η όλη πρωτοβουλία έχει μια προοδευτική τάση. Ξεκίνησε με τη στοιχειοθέτηση της αναγκαιότητας του θέματος στη χώρα μας, των υποχρεώσεων και την επιβολή προστίμων από μη συμμορφώσεις. Στο 12ο συνέδριο παρουσιάστηκαν στοιχειοθετημένα τα οφέλη και οι επιπτώσεις της εξοικονόμησης ενέργειας στην κλιματική αλλαγή παγκοσμίως.

Στο 13ο συνέδριο παρουσιάστηκαν τα οφέλη από τη χρήση της τεχνολογίαςκαι τον ενεργειακό σχεδιασμό των κτιρίων, ενώ για πρώτη φορά συμμετείχαν στην ομάδα πανεπιστημιακά και ερευνητικά ιδρύματα.

Μέλη

Υπό την αιγίδα:
seka logo
Οργάνωση:
seka logo
Υπό την αιγίδα:
seka logo
seka logo
seka logo
seka logo
Με την υποστήριξη:
foreis

Χορηγοί

Διακεκριμένος Χορηγός

Megalos GS

Megalos horigos

Megalos horigos

Diaxronikos neokem

Horigoi Epikoinonias

Επικοινωνία

 • Διεύθ.: Σοφοκλέους 1 & Προποντίδος 185 38 Ακτή Ξαβερίου, Πειραιάς
 • Τηλ.: 210 4512000
 • Fax: 210 4512011
 • Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.