Γίνε ο ηγέτης που θέλεις να θαυμάζεις!

Γίνε ο ηγέτης που θέλεις να θαυμάζεις!
το μήνυμα του webinar
«Coaching & Ενδυναμωτική Ηγεσία - Βέλτιστες Πρακτικές για το Παρόν και το Μέλλον»

Μεγάλη συμμετοχή από διάφορες επαγγελματικές κατηγορίες και πολλή συζήτηση, χαρακτήρισαν το διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα ¨Coaching & Ενδυναμωτική Ηγεσία - Βέλτιστες Πρακτικές για το Παρόν και το Μέλλον¨, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Ιουνίου, με εισηγήτρια την Ειρήνη Νικολαΐδου, PCC, CMC Professional Certified Coach.

Το Webinar ήταν προσφορά της ENERGY LINE, της NEOKEM και της MOVING MINDS, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας και εντάσσεται σε μια σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων.

Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε ο οργανωτής και συντονιστής του σεμιναρίου Σωκράτης Ξανθόπουλος, Διευθυντής Ανάπτυξης Energy Line, ο οποίος αναφέρθηκε στις ανάγκες που καλύπτει η διοργάνωση των webinars, που είναι η επιθυμία όλων μας για ποιοτική επικοινωνία, συνεργασία και επιμόρφωση, η ανταλλαγή ιδεών και προβληματισμών, η παροχή διεξόδων, αλλά κυρίως η ανάγκη να εμπνεύσουμε αισιοδοξία για το μέλλον.

Για άλλη μια φορά “είμαστε μακριά, αλλά είμαστε μαζί”, είπε ο Νίκος Βλαχάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΝΕΟΚΕΜ, ο οποίος είχε την επιμέλεια της θεματολογίας. Αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους, είπε δυο λόγια για την Ειρήνη Νικολαΐδου και τη μακροχρόνια συνεργασία μαζί της και στη συνέχεια έδωσε τον λόγο στην ομιλήτρια.

Με την ευχή να βγούμε όλοι πιο ενδυναμωμένοι και να πάρουμε απάντηση σε αυτό που θα θέλαμε να μπορούμε να απαντήσουμε στον εαυτό μας μετά το τέλος του group coaching, ξεκίνησε την παρουσίαση η Ειρήνη Νικολαΐδου, PCC, CMC, Professional Certified Coach PCC και Mentor-Coach από τον ICF, Certified mBIT Executive & Team Coach, ΗRM Change Strategist και Corporate Facilitator.

Το Coaching & Ενδυναμωτική Ηγεσία είναι μεθοδολογίες που έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο, εστιάζουν στη μάθηση και μεταβιβάζουν την υπευθυνότητα στους ανθρώπους των ομάδων. Όλοι στην ομάδα έχουν τον ρόλο τους και ο ηγέτης είναι ο εμπνευστής και ενδυναμωτής των ανθρώπων γύρω του και προσπαθεί να ξεκλειδώσει τα φυσικά τους πλεονεκτήματα και να απελευθερώσει την επινοητικότητά τους.

Το Coaching είναι ο συνεταιρισμός με τον πελάτη σε μια δημιουργική διαδικασία που προκαλεί τη σκέψη και τον εμπνέει να μεγιστοποιήσει το προσωπικό και επαγγελματικό δυναμικό του. Είναι μια διαδικασία μάθησης, αναπτυξιακή, μια παγκόσμια γλώσσα μάθησης και αλλαγής, μέσα από τα γνωστικά πεδία του coaching, που εστιάζουν στον ανθρώπινο παράγοντα, τα οποία είναι η συναισθηματική νοημοσύνη, οι νευροεπιστήμες, η θεωρία της αλλαγής, η ανάπτυξη ενηλίκων, η ενσυνειδητότητα, η θετική ψυχολογία, η θεωρία της ηγεσίας, η οργανωσιακή ανάπτυξη και η ψυχολογία.

Οι θεμελιώδεις ποιότητες των ηγετών και της ηγεσίας του μέλλοντος είναι η αυτογνωσία, η ευαλωτότητα, το σθένος - το πάθος - η ανθεκτικότητα, το να δίνω νόημα και σκοπό στις επιλογές μου, η ταπεινότητα και το να γίνομαι γέφυρα να περάσεις απέναντι.

Ποιος θέλω να είμαι όταν μεγαλώσω; αυτό πρέπει να ρωτήσουμε τους εαυτούς μας. Η κουλτούρα της μάθησης εστιάζει στο πώς θα γίνουμε καλύτεροι. Στο πώς θα γίνουμε ηγέτες όχι στον τίτλο, αλλά στην ουσία. Γνωρίσαμε τις κορυφαίες δεξιότητες που πρέπει να έχει ο top management του 2022, αλλά και τις 5 κορυφαίες ήπιες δεξιότητες για το 2020, σύμφωνα με τη ζήτηση που υπάρχει στο linkedin, οι οποίες είναι η δημιουργικότητα, η πειθώ, η συνεργασία, η προσαρμοστικότητα και η συναισθηματική νοημοσύνη.

Μάθαμε τι είναι επιχειρησιακή ηγεσία και πώς αυτή ενεργοποιεί το ανθρώπινο κεφάλαιο. Η ηγεσία δεν είναι ταυτόσημη έννοια με τις λέξεις δύναμη, εξουσία, επιρροή. Είδαμε τις σημαντικές διαφορές του manager και του leader, με πιο μεγάλη διαφορά τη συναισθηματική χροιά της ηγεσίας.

Υπάρχουν πολλών ειδών ηγεσίες, με πολλά κοινά και πολλές αντιθέσεις, με πιο πρόσφατη την ενδυναμωτική, η οποία είναι υψηλών αποδόσεων. Οι παράγοντες της ενδυναμωτικής ηγετικής συμπεριφοράς, που έχουν σκοπό να ενισχύσουν την ενθάρρυνση της συναισθηματικής υποστήριξης είναι η ηγεσία μέσω παραδείγματος, το coaching, η συμμετοχική λήψη αποφάσεων, η ενημέρωση και η μέριμνα.

Έχουμε επίγνωση και κατανόηση της διαφοράς που καθιστά κάποιον leader ως coach, γνωρίζοντας τις βασικές συνήθειες που πρέπει να αποχτήσει. Μάθαμε πώς να χτίζουμε τη σχέση εμπιστοσύνης, να παίρνουμε το ρίσκο και να γινόμαστε ευάλωτοι στους άλλους για να με εμπιστευτούν. Ηγεσία χωρίς εμπιστοσύνη δεν υπάρχει. Η ηγεσία είναι ένα επίτευγμα της εμπιστοσύνης, όπως είπε και ο Πίτερ Ντρούκερ. Οι πυλώνες της εμπιστοσύνης είναι η ειλικρίνεια, η αξιοπιστία, οι ικανότητες & οι δεξιότητες και το νοιάξιμο και είναι όλοι απαραίτητοι.

Όλα αυτά πρέπει να γίνουν διαδικασία μάθησης στις επιχειρήσεις, με την πρακτική και το παράδειγμά μας. Είναι σημαντικό να εγκαταστήσουμε μια κουλτούρα μάθησης που να έχει ως στόχο το ανθρώπινο καλό, την ευδαιμονία, σύμφωνα με τον Αριστοτέλη, να είναι οι άνθρωποι ευχαριστημένοι από τη ζωή που ζουν. Οι άνθρωποι πάντα θα θυμούνται πώς τους έκανες να αισθανθούν. Αυτά που χρειάζονται οι ηγέτες για να επιτύχουν υψηλές επιδόσεις, είναι το κέφι, το μεράκι, ο ενθουσιασμός, η αφοσίωση, το πάθος των ανθρώπων τους.

Τα polls κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, κέντρισαν το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων και βοήθησαν στην εστίαση των θεμάτων που αναλύθηκαν. Η συζήτηση που ακολούθησε έδωσε την ευκαιρία για περαιτέρω ανάλυση και έδωσε απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα των συμμετεχόντων, οι οποίοι άφησαν στο chat πολύ θετικά σχόλια, φεύγοντας από τη συνάντηση πλήρως ικανοποιημένοι και ζητώντας ανανέωση του ραντεβού.

Σύντομα κοντά σας με νέo webinar και θέμα "Ψυχολογική ανθεκτικότητα σε περιβάλλον αβεβαιότητας" και ομιλητή τον Γιώργο Γιουκάκη, Κλινικό Ψυχολόγο Υγείας Msc. Ψυχαναλυτή Ομάδας.

Μέλη

Υπό την αιγίδα:
seka logo
Οργάνωση:
seka logo
Υπό την αιγίδα:
seka logo
seka logo
seka logo
seka logo
Με την υποστήριξη:
foreis

Χορηγοί

Διακεκριμένος Χορηγός

Megalos GS

Megalos horigos

Megalos horigos

Diaxronikos neokem

Horigoi Epikoinonias

Επικοινωνία

  • Διεύθ.: Σοφοκλέους 1 & Προποντίδος 185 38 Ακτή Ξαβερίου, Πειραιάς
  • Τηλ.: 210 4512000
  • Fax: 210 4512011
  • Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.