pricing subheader

Μια ξεχωριστή γιορτή με ελπιδοφόρα μηνύματα για το μέλλον της Ανάπτυξης της Ενεργειακής Κουλτούρας

Μια ξεχωριστή γιορτή
με πολλές συμμετοχές & ελπιδοφόρα μηνύματα
για το μέλλον του αλουμινίου

Με κοινά οράματα για το μέλλον συναντήθηκαν, για άλλη μια φορά, την Πέμπτη 3/11 στην Τεχνόπολη-Γκάζι, περίπου 200 άτομα από τον κλάδο του αλουμινίου, αλλά και πολλοί συνεργάτες και προσκεκλημένοι.
Μια προσυνεδριακή συνάντηση που τείνει να γίνει θεσμός, με αναμνήσεις από το παρελθόν, αλλά ταυτόχρονα με διάθεση για εξέλιξη και συνεργασία, έφερε κοντά τους ανθρώπους του αλουμινίου, αλλά και αρχιτέκτονες μηχανικούς και ανέδειξε την ομορφιά και την αξία του συνεδρίου.

Οι φίλοι του συνεδρίου από νωρίς συγκεντρώθηκαν στο Κτήριο Δεξαμενές (Δ10), όπου είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα stands των Χορηγών και να παρακολουθήσουν την παρουσίαση ψηφιακού αρχείου με την ιστορία 22 χρόνων συνεδρίου «Αλουμίνιο & Κατασκευές» . Για άλλη μια φορά, συγκίνηση, αναπολήσεις, νοσταλγία… κατέκλυσαν τον χώρο.

Στη συνέχεια, στο «Αμφιθέατρο του 9,84», οι προσκεκλημένοι παρακολούθησαν με ιδιαίτερη προσοχή και ενδιαφέρον την ανακοίνωση του επόμενου συνεδρίου και τις παρουσιάσεις των ομάδων των προσυνεδριακών ενεργειών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό οι εκπρόσωποι των φορέων:
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ – Γενική Διευθύντρια κ. Έλλη Γκανάκου
ΠΟΒΑΣ - Πρόεδρος κ. Θεόφιλος Παγιάτης
SWISS APPROVAL - Διευθύνων Σύμβουλος κ. Γιώργος Μυλωνάκης
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΜΟΝΩΣΗΣ – Μέλος κ. Καρατζής Σπύρος
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΜΠΟΡΩΝ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ - Πρόεδρος κ. Μιχάλης Ιωαννίδης
ALL4GREECE – Εκπρόσωπος κ. Αντώνης Τσουκαλάς

Παρευρέθησαν επίσης, ο Πρόεδρος της ΠΣΕΜ κ. Αργύρης Ανδρέου, ο Γ.Γ. του Συνδέσμου Αλουμινοσιδηροκατασκευαστών Βοιωτίας κ. Μιχάλης Σαγιάννης και ο κ. Κώστας Λοπαρνάκης, μέλος του Δ.Σ. της ΕΝΚΑΣ.
Χαιρετισμό απηύθυναν εκπρόσωποι των χορηγών του συνεδρίου και των προσυνεδριακών ενεργειών.

Παρουσιάσεις

1) 1η Επίσημη παρουσίαση του 13ου Συνεδρίου

Ο Διευθυντής της οργανώτριας εταιρείας Energy Line, κ. Σωκράτης Ξανθόπουλος, μίλησε για την ιστορία του συνεδρίου και ανακοίνωσε το 13ο Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στο κορυφαίο ξενοδοχειακό συγκρότημα Out of the Blue, Capsis Elite Resort, Αγ. Πελαγία, Ηράκλειο-Κρήτη, στις 20-22 Οκτωβρίου, με κεντρικό μήνυμα «Πάμε Κρήτη, Πάμε γερά, 10 Χρόνια μετά!».

Στη συνέχεια, παρουσίασε την Επιτροπή Συνεδρίου και τις Ομάδες των Προσυνεδριακών Ενεργειών, που εργάζονται για τη βέλτιστη προσέγγιση και ανάπτυξη της αρχικής θεματολογίας, η οποία είναι:

 • Ανάπτυξη της Ενεργειακής Κουλτούρας
 • Νέα έρευνα για το μέλλον της αγοράς, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά
 • Εξωστρέφεια

Στο κλείσιμο της παρουσίασής του τόνισε: «Κλείστε έγκαιρα και με οικονομία τη συμμετοχή σας στο συνέδριο, τη διαμονή σας στο ξενοδοχείο και τα εισιτήρια μεταφοράς».

2) Ανακοίνωση νέας έρευνας για το μέλλον της αγοράς

Το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων για άλλη μια φορά κέρδισε η ανακοίνωση της νέας έρευνας που θα διεξαχθεί σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά και με την οικονομική υποστήριξη οργανωτών και χορηγών. Η έρευνα αφορά την αντίληψη των τάσεων της αγοράς και την αντίστοιχη οργάνωση των επιχειρήσεων. Θα αποτελέσει στρατηγικό εργαλείο στα χέρια των επιχειρήσεων και τα αποτελέσματά της θα παρουσιαστούν στο συνέδριο.

Από την ομάδα του ΠΑ.ΠΕΙ. παρευρέθησαν ο αναπληρωτής καθηγητής κ. Γιάννης Σώρρος, ο επίκουρος καθηγητής κ. Μάρκος Τσόγκας και η υποψήφια Διδάκτωρ κ. Μαρίνα Κυριάκου.

3) Παρουσίαση της Πρωτοβουλίας για την Ανάπτυξη της Ενεργειακής Κουλτούρας

Τις εξελίξεις γύρω από την Πρωτοβουλία για την Ανάπτυξη της Ενεργειακής Κουλτούρας παρουσίασαν ο κ. Σωκράτης Ξανθόπουλος και ο υπεύθυνος της ομάδας κ. Γιώργος Καλογεράκης, οποίος ζήτησε τη συνεργασία όσων μπορούν να συμβάλουν στην κίνηση αυτή.
Πρόκειται για μια Πρωτοβουλία που σκοπό έχει να απελευθερώσει μεγάλο τμήμα της αγοράς από τα 4.000.000 κτήρια που χρήζουν άμεσης ενεργειακής αναβάθμισης.

Για την επικοινωνία της Πρωτοβουλίας στην αγορά έχουν δημιουργηθεί:

 • site www.energyculture.gr
 • ενημερωτικό newsletter
 • βασικές σελίδες στα social media
 • καταχωρίσεις & δελτία τύπου στα media
 • ενημερωτικό έντυπο Σε εξέλιξη βρίσκεται καμπάνια για τους καταναλωτές στα social media.

4) Οι Δράσεις του ΣΕΚΑ

α) Ο κ. Κώστας Διαμαντής, Πρόεδρος του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΣΤΩΝ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ, υπό την αιγίδα του οποίου τελεί το συνέδριο, μίλησε για το συνέδριο και για τον ρόλο του Συνδέσμου σε αυτό, καθώς και για τις Δράσεις της 20χρονης πορείας του και τη συμβολή του στην ανάπτυξη της ποιότητας του ελληνικού κουφώματος.

β) Τις εξελίξεις στο Εργαστήριο Εξωστρέφειας παρουσίασε ο κ. Νίκος Πρεβελιανάκης, μέλος της ομάδας Νέα Στελέχη του ΣΕΚΑ. Η ομάδα συντάσσει Οδηγό Εξωστρέφειας, συγκεντρώνοντας θετικές και αρνητικές εμπειρίες, για να τον επικοινωνήσει με τους ενδιαφερόμενους. Η ενέργεια εντάσσεται στο πρόγραμμα δράσεων του ΣΕΚΑ 2016-2017.

Η εκδήλωση έκλεισε στο Κτήριο Δεξαμενές (Δ10), με παραδοσιακό κρητικό γλέντι, ζωντανή μουσική και χορευτικό συγκρότημα, ρακί, κρασί και κρητικά εδέσματα. Ήταν μία ζεστή ανθρώπινη συνάντηση σε ένα αντίστοιχο περιβάλλον, που ανέδειξε την ποιότητα και τις διαφορές των ανθρώπων που συμμετέχουν στο συνέδριό μας.

Ξεκινήσαμε με Γκάζι και τα καλύτερα έρχονται!

Όλες οι πληροφορίες για το Συνέδριο στο www.alumini.gr και το https://www.facebook.com/pages/Alumini/483968761702875
Όλες οι πληροφορίες για την Πρωτοβουλία Ανάπτυξης της Ενεργειακής Κουλτούρας στο www.energyculture.gr και στα social media https://www.facebook.com/energyculture.gr/ & https://twitter.com/energy_culture

Μέλη

Υπό την αιγίδα:
seka logo
Οργάνωση:
seka logo
Υπό την αιγίδα:
seka logo
seka logo
seka logo
seka logo
Με την υποστήριξη:
foreis

Χορηγοί

Διακεκριμένος Χορηγός

Megalos GS

Megalos horigos

Megalos horigos

Diaxronikos neokem

Horigoi Epikoinonias

Επικοινωνία

 • Διεύθ.: Σοφοκλέους 1 & Προποντίδος 185 38 Ακτή Ξαβερίου, Πειραιάς
 • Τηλ.: 210 4512000
 • Fax: 210 4512011
 • Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.